среда, 18. јануар 2012.

ovo je zakonom zasticen text/triler roman(delovi)

Dragi citaoci,
prethodni delovi preneseni su iz celog romana(mojih maste delo, a stvarnošću protkano)prošle i pretprošle godine,a ovog meseca - 9, 7. i 15. januara.
Pre nego što se vratim u današnjicu, rešila sam da Vam serviram još jedan deo ljubavnog triler romana koji se dešava 70-tih godina XX veka u našoj prestonici.
glavni junaci su milica Milosavljević, operska diva, lepotica zaljubljena u novinara-detektiva, urednika lista "Monden", Jovana Hadži Ilića.
Te noći, posle većanja u "Klubu književnika", Jovan i milica zaspali su kao zaklani u njenom ogromnom krevetu, ispod starog kineskog crvenog lampiona. Popili su malo više i njihov vatreni plan da vode ljubav ne bi li se preporodili od svih onih užasa, pao je u vodu.Tj.u krevet su pali,ali bez sexa!
Jovan je ustao već u 8 jer je morao da porani u redakciju.
Milica je nastavila da spava. Putena, razbarušene guste crvene kose, u spavaćici "Glorija Vanderbilt". Tek u 14h imala je probu u Narodnom pozorištu. Ponovo je zaspala, ali ju je oko 10 probudila agresivna zvonjava na vratima.
"Ko je", upita Milica.
"Jaaa saam, odgovri glas sa druge strane vrata. Milica je kroz špijunku videla seljanku srednjih godina zabradjenu maramom. Preko ramena je imala motku sa koje su visile nakačene korpe.
"Gospoja..oš jaja? Otvor'te poštenoj seljanki da vidiš kolikaa su!",seljanka je više vapila nego što ih je nudila.
Milica je bila sanjiva, bunovna, mamurna..u stvari-još uvek je spavala na nogama.Pomisli u trenu-"Šta je starije? Kokoška il' jaje?!"
Nasmeja se svojoj šašavosti uprkos zlehudim danima koji su prethodili.Setila se u sekundi da Jovan mnogo voli palačinke i rešila je, mada- nesmotreno odlučivši, da ipak otvori vrata i kupi 10 jaja.
Ogrešila se o svoju vernu seljanku sa Kalenićeve pijace.Iako je stanovala u Francuskoj, nije volela Palilulsku, a ni ovu što joj je bila bukvalno ispred nosa..
Otvorila je vrata, uzela spakovana jaja u fišek od novina i, dok je plaćala toj iz nebuha došavšoj ženi, 2 krupna tipusa rekoše u glas - "Tutanj, baba"
Žena se pokupi i bežeći, ispusti celu korpu.sada je na mermeru ležalo 100 polupanih jaja za kajganu za celu zgradu!
Ili su je potplatili ili pratili..Uglavnom, seljanka je otišla.
Uleteli su u stan.Kao operska diva, Milica je pronikla u tajne scenske maske i šminke i odmah je primetila da su veoma loše i ofrlje maskirani..nos, brkovi, brada, polu-otpali cvikeri!
Uplašila se,ali nije pokazala.
"Šta želite od mene?"
"Prvo ćemo da te silujemo, pa da te slikamo i oblepimo ceo beograd tvojim dupencetom..hehe..da štipnem..dodji mače, ne boj se..možda smo išli u istu školu,al me ne pamtiš..hehe,dupence slatko moje..!"
A onaj sa još lošijom kamuflažom je dodao-"U stvari, tucaćemo te na smenu..redaljka , doduše samo za nas dvojIcu..ali,ako dama želi..ojha..pozvaćemo mi prijatelje..nije problem, senjorita!"
Pa je onda dodao ledenim glasom i bez ikakvog smeha i šale u tonu-"Ošišaćemo te do glave i sipaćemo ti vrelo ulje u jednjak da više nikad ne možeš da pevaš..Znaš ti dobro na kakvo pevanje ja mislim."
Prišao je i prilepio joj jednu nežniju zaušku.
"Ti i taj tvoj sećerni lepotan mnogo pevate.U duetu."
Milica, još uvek staložena, reče:"Vi imate veze sa...",ali ne stiže da završi rečenicu jer ju je onaj drugi tip tako jako udario da se stropoštala na zemlju i pošla joj je krv i iz nosa i iz uha.Drugi je uhvatio za kosu i počeo da je vuče po podu.
I dalje se nije opirala jer bi ih to jošviše izazvalo,ali munjevito je razmišljala šta bi mogla da uradi da bi se nekako spasla. Ledila joj se krv u žilama.Bila je svesna da mogu da je ubiju svakog trenutka i da je ona sada verovatno treća žrtva..ali, u magnovenju, nešto joj je govorilo da im treba živa.Živa-da bi stigli do Jovana!!!
Bitanga je opali još jednom.Taj udarac ju je onesvestio. Izneli su je neopaženo iz zgrade i smestili u kola.
A šta se dalje zbivalo, saznaćete...

1 коментар: