недеља, 1. мај 2011.

ovo je zakonom zasticen text/ja za kartu, a on-nema sitno!hahah

Ovo je blog in medias res. Mozda nisam baš 100% pravilno upotrebila ovu latinsku izreku, ali zaista je tema iskočila iznenada.Ma, pravilno sam je iskoristila-došlo je baš u sred srede.
Biće ovo kratak blog.
Baš onakav kakav se očekuje.Kakve je retko pišem.Moji su dagučki, pa eseji, feljtoni, ljubavni triler roman u nastavcima...,au-tu se nakupilo više od 170 blogotextova .Za jednu knjigu. No, drugom ću prilikom o ovome.
Vidite da se lako zanesem.
Tako sam i danas poletno oko pola 7,(znaci, tačno pre 1,17,999888 min.) krenula na Neimar da se nadjem sa Tamarom da idemo na kafu u kafić na zadnjoj stanici 24-ke. U La Martinovoj. Ona me je ispalila. Naravno, beogradski-opušteno, bez javljanja i ikakvog osećanja krivice.
E pa, pre toga ja dodjem kroz Kursulinu u Maxima Gorkog i upadnem u letu u trolu do Gradića Pejton. Sva slatka. Sa potpuno smoky-dark-bleck-sabath make-upom na okicama, bez karmina, samo sjaj sa roze-zlatnim česticama+mrk pogled kroz oooogromne trepavice+gumene ravne cizme do kolena+Zara t-shirt skull+suknja od sivog lana-pun krug i malo PUF!!!+energy fluo green tea leather jacket+ fake burberry ambrel+metallic torba David jones+brushalter LISCA+Benetton cullottes+red hair+kaiš sa niznam Victor&Rolf + moja pamet drska. Sva ko ljubicica slatka. I ja lepo kazem gorostasu ..jurodivu u isto kao i ja fluo, samo narandžastom prsluku, sa šapkom na glavi. Vidi se da je mnogo voleo kao mali da gleda filmove sa čikama koji nose ružne uniforme i teraju strogoću, a nemaju pišu. Ovde mislim na sve te koji bi da budu panduri, specijalci, a nije moglo bato! I on krene da trenira svoju moć na meni prekrasnoj. Staljinistički perverzno. Ja počnem da mjaučem i da puštam kandže, polako sa pretvarajući u ženu-mačku. Mjauknem, sa vračarskim mačkastim uvijenim sleng akcentom:_ "Moolim vas, pa samo sam uletela 200 metara, do Gradića Pejton..pada kiša..izvinite..".Već smo na 18,9 metara do stanice.
Grozomorni ridža počne zajedljivo i pakosno da šikanira beogradsku buržujku(porodica-5.koleno),intelektualku, radio&show gerlu, 1 od dobrih duhova Beograda,nekrunisanu..ili???krunisanu kraljicu Beograda.,novinarku, blogerku, neostvarenu glumicu..-MENE.
.....Kažem JA-"OK.platiću kartu".
Vadim novčanicu od 1000 din. i dajem je vozaču koji je potpuno nezainteresovan.
On kaže,odmahujući rukom:_"Nemam sitno."
Zatvori prozorče, otvori vrata, ja izadje,m, vrata se zatvore, u troli ostane ucveljeni,besni,samotni,zadrigli,znojavi r i dž a. Ja mu ,prolazeći pored taxista kod Pejtona, koji su se sve snimili, pokazem srednji prst.
Okrenem se na peti i odem u kafić.
Kad tamo.
NJE NEMA.Zovem je, zovem, zovem.Ne javlja se pička.Ja je u sebi oteram u p.m. i vratim se kući.
Barem sam se prošetala i napisala ovaj text. Ovo je dobar text.
Pravi.
Iz života.
Od pre sat ipo.

8 коментара:

  1. Ma da, strašno, sramota, pa zna se da slatke markirane mačke ne treba da plaćaju kartu, a da ološ poput kontrolora treba da im se zahvali što su uopšte ušle u plebejski javni prevoz i omogućile mu (kontrolorskom šljamu) da nakratko diše isti vazduh kao one! Zato, sestro slatka, sledeći put tu hiljadarku u ručicu, pa u taksi!

    ОдговориИзбриши
  2. ZA "NEGO STA JE REKAO"-Procitajte blog jos jedanput-razjasnice vam se! Lepo pise-"ja za kartu-a on nema sitno"!

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман2. мај 2011. 14:17

    Ne, nisi shvatila. Pitanje je sta je uopste markirana beogradska burzujka radila u autobusu. To je, valjda, ispod tvog nivoa! Duhovi i kraljice se ne voze autobusima. To radi glupa masa, a za aristokratiju su rezervisani otmeniji nacini prevoza.

    ОдговориИзбриши
  4. Posto sam duh-ja letim sa kisobranom kao Meri Popins!

    ОдговориИзбриши
  5. Nije loše! Ja, kao moderna veštica, letim na usisivaču (metle su prevaziđene). A za razliku od kišobrana Meri Popins, moje prevozno sredstvo ne mora da čeka povoljan vetar :-p

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман3. мај 2011. 23:43

    Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  7. Lamartin- izvinjavam se.svako moze da pogresi.

    ОдговориИзбриши