уторак, 17. мај 2011.

ovo je zakonom zasticen text/FITNESS II

dobar dan, veče ili jutro! Možda rujna zora..il' sumrak što se nadvija nad nama.
Najoptimalnije vreme za vežbenje je popodne i predveče!
FITNESS II
U našim specijalizovanim sportskim radnjama sa svim brendovima.A-kako mi je trulo da koristim reč BREND, ali 'ajde.Ne mogu da nabrajam sve te marke, a ionako su svima poznate!
u prošlom sam blogotextu najavila da oprema koju nosite na vaše omiljene ili omražene (ako ste još u školi ili vas na faxu teraju da idete na "fizičko"-ne znam ni da li se to tako jošuvek zove).U svakom slučaju-morate da izgledate dobro i kada sam rekla da oprema treba da bude SAVRŠENA, nisam mislila ni da mora da bude najskuplja ni najlepša.ona mora da bude savršena za VAS.
NIŠTA ŠLJAMPAVO! NIKAKO! Donji deo trenerke ostavite za brisanje poda ili ga pretvorite u zimsku pidžamu ili od voljenog bića otmite neki veliki dux.Ja najviše volim "Fruit of the loom" i još uvek po kući nosim jedan zeleni dux iz 1986. na kome je Šilja.Taj divni smotani diznijev junak.stalno perem taj dux na ruke najlepšim i najfinijim šamponima za kosu, telo i ostalo.Postoji jedna naša robna marka, ljudi su privatnici, imali su svoju radnju u Choomichu koji je sada Fashion district i ta oprema je bila zaista normalnih cena, a kvalitetna taman toliko koliko ste je platili- nekoliko meseci redovnog vežbanja.
moram da kupim ove inovirane patike koje zatežu guzu-gluteus, zadnju ložu, teraju vas da podižete pete kako treba kad hodate i da time lepo istežete tetive, a takodje nove majice, trikoi i catsuits zatežu mišiće na ledjima koji onda sami od sebe pružaju otpor i kičma se drži pravo.
Sve ovo što pišem sama sam naučila vežbajući(pročitajte i prethodni blog)kod Vesne petrovićhabić.njen brat je čuveni boban petrović-"Kuhinja, kupatilo2, ali nikada nismo vežbale uz njegovo "Djuskaaj2 jer je ipak too slowly, but so funky sweet and wet 4 parties.
E ovako, da biste na žurkama mogli da igrate na štiklama, a posle i bez njih(postoje sada baletanke i na sklapanje-pa lepo u torbicu)do izbezumljenja morate da budete u formi.Ja jesam.to sam i dokazala u četvrtak na jeleninom rodjendanu kada sam imala tačku na, oko, izmedju, uz, niz ŠIPKU I ŠIPKE.Da li znate koliko je snahe i veštine za to potrebno.Danas, mnoge holivudske zvezde koje su postale patetično dosadne vežbaju sa profi igračicama uz šipku. Davno je to Demi Mur odradila u onom filmu, jednom od najlošijih filmova na ovom svetu, ali bio je bar zabavan! Svi na koxu i udri po showgerlama!
Volela bih da bar jedna mlada devojka pročita ovo i da prepriča bar jednoj drugarici.Da ne bi bile sprčene, seljački utegnute u farmerke iz kojih sve kipi..a pre neki dan nisam mogla u jednoj jako finoj radnji sa cipelama za ODRASLE ŽENE da se suzdržim i rekla sam devojčici od 14 godina koja je probala najviše i najprovokativnije štikle koje je našla u radnji, da to nije za nju. Scena je izgledala potpuno pedofilski-devojčica kojoj bi sledeći korak da ima 200 jura kod sebe bio da ode da napumpa usne.Ne znam, možda je već popalila iz ćaletovog sakoa tih istih 200 i napumpala bar jednu nedopupelu siku.jujuju.
Da se vratim fitnessu!
U medjuvremenu-moram da pojedem nešto.Jer, jedna od tajni -"kako biti vitak2 jeste u tome da NIKADA NE BUDETE GLADNI. Ako ste primetili, vrhunski teniseri stalno u breaku jedu banane=apsolutni izvor energije.Banane se jedu na prazan stomak, kao i ostalo voće.nikada nisam rekla posle lubenice koju leti tamanim kao luda-"Au, al'sam se nadula"!.
Zašto to ne govorim? Zbog toga što dinju i lubenicu ne jedem posle mesa ili krompira ili mix salate, nego-NA PRAZAN STOMAK! Lubenica se vari 15 minuta, dinja pola sta, a ostalo voce izmedju pola sata pa do banane -3 sata. NE MEŠAJTE PROTEINE I UGLJENE HIDRATE!
Kada idete na vežbe imajte kod sebe uvek crnu čokoladu, vodu, bananu i "bonžitu". Na tome možete i da živite.Bez problema.
Opet moram da se vratim u salu.
Kada udjete u salu za vežbanje, pa makar to bio samo kutak vaše sobe ili stana sa ogledalom-ne smete da imate prema sebi odbojan stav. Štošta vam se u tom odrazu neće dopasti, čak i ako ste savršeni. Ako ste slušali Karlu Bruni sarkozy kako priča da ne vežba-nemojte je poslušati! ona možda ne vežba, ali ide na masažu, u spa, letuje i zimuje 5 puta godišnje, a kao moderna žena jednog modernog predsednika-ona to MORA da radi.Nema opiranja.to je u opisu njenog radnog mesta.
Neka bude i u opisu vašeg.I princeza kejt midlton ima dobro dupe.Devojka jaše celog života.
Ja ne mogu da stvorim vas modus vivendi.to morate sami.Ovo je moje iskustvo.Ja sam od onih srecnica koje imaju prelepu majku.lepoticu.
A la Kim novak i Lana Tarner. Ja sam bila mala bucka, a mama je bila dama i ribetina.Obožavala sam kad obuče platforme ogrooomne i bele zvoncare, a struk uzak kao u osice, pa karirana košulja vezana u čvor+veliki cvikeri za sunce, pletena tašna od najfinije kože i velika plava pundja.Mama je trenirala plivanje..za njom su se okretali najzgodniji beogradski momci. zabavljala se jedno vreme sa Savom mrmkom.tada je bila najlepša. Nosila je i Chanel kostime i bele bunde i zgledala je fenomenalno.nije ovo priča o mojoj mami, nego o meni.ali, jedno je važno-kada imate prelepu majku postoje dve opcije:a)ako ličite na nju-nemojte je oponašati jer cete izgledati kao neuspeli klon i
b)ako ste drugačiji od svoje mame, a ja sam drugi tip-crvenokosa i bez prćavog nosa, ali sam, hvala Nebesima-nasledila njenu putenost, savršen ten i NEMAM BOREEEEEEEEEEE!Kada imate dominantnu majku ili ćete postai manji od makovog zrna ili ODMETNIK! Ja sam odmetnik i to me je negde spaslo.NEGDE I NIJE.
Da se vratimo u salu.
Udjete, ugrejete se, razgibavate se i sve vreme se gledate u ogledalo što više možete.
Često u salama ogledala malo sužavaju.Tako da, bilo kako bilo-dobro zapamtite kako ste izgledale kada ste počele da vežbate. mi smo kod Vesne fotografisale pozadinu, pa smo je fotografisale nekoliko meseci kasnije i promene su bile VIDNE!
NE ODUSTAJTE:Imate samo jednu sebe.
Zajebite savete holivudskih zvezda. one nemaju Vracar, dorcol ili 25.maj da tamo slobodno trče, voze bajs ili brzo hodaju, furaju rolere i maze se sa frajerom.Pustite Madonnu da umire od vežbanja.to nikako nije zdravo1 Mene čudi da ona nema već neki srčani problem.
još nešto je važno-često menjajte obuću.ako ste pre podne bili u baletankama, obucite popodne sandale, a uveče štikle ili menjajte. visoke štikle učvršćuju guzu, ali su pogubne za ris, čukljeve i kolena.nikada štedeti na obući, kozmetici, vešu i dobrom kaputu ili jakni!
Predugo ovo traje, a ja sve vreme radim vežbe za listove dok kuckam.
dok sam intenzivno rejvovala nekoliko godina 3-6 puta nedeljno, redovno sam i vežbala. tada mi je najbolji prijatelj bio par, tj.2 para crnih antilopskih air-nike patika i hoću da se ubijem što više ne proizvode taj model.sada i sa ADIDAS SUPERSTAR modelom imam problem-one nisu baš za vežbanje, više su za hodanje. moje prve Adidas superstar su iz Belgije.zovem ih Traktorke-imaju jako debelu gumu, napred su potpuno okrugle i na jeziku piše ADIDAS SUPERSTAR-limited edition.samo su one original.njih vole da nose r'n'b i rep denseri, naročito u Francuskoj.
U SALU!
nikada ne prihvatajte agresivno-vojnički stav instruktora.to je za vojsku i za bate koje nemaju pišu.vi ste devojke i vas niko ništa ne sme da tera.
SEM SAME SEBE!To niko ne mora da zna.radite vežbe sa osmehom i lakoćom.ako vam je nešto preteško-odmorite se malo i -NASTAVITE!
Danas se mogu kupiti fantastične stvari za vežbanje.Realno-skupe su.uložite u sebe koliko god možete, naročito u patike.ako nemate lovu za high-tech opremu i sajle koje drže mišiće kupite leggings i nekoj jeftinijoj radnji+nekoliko dobroh bodija i uzanih 100% pamučnih t-shirts i vežbanje može da počne!
ali, patike moraju da budu odgovarajuće.Ja sam kalenetix vežbala u baletskim patikicama za šipku i pod, a step reebok u air nike-ama, a sada imam sve moguće ADIDAS Superstar, imam i kopačke puma-jako su elegantne,bordo.njih obožavam da nosim uz dugačku suknju-kilt Burberry's i to mnogo dobro izgleda. patike koje vam služe za vežbanje u sali nemojte da nosite po ulici. To je jedno od pravila.
Danas je odeća za vežbanje sexy, dobro upija znoj, brzo se suši i veoma je otporna na strahovito jake deterdžente.Eto, stela Mekkartni dizajnira već nekoliko sezona 8ako nije prestala9za Adidas i to mnogo dobro izgleda.nove fluo Asics Tiger patike su svemirski dobre i tako i izgledaju. novi najudobniji reebok model nije najlepše rešenje, ali su najudobnije na svetu. bukvalno letite.
Razni trikoi, sa i bez rukava, sa tim famoznim zateznim trakama+donji deo koji je pripijen uz struk i bokove, celom duzinom nogu i malo se šire dole dobro će stajati svima.Kad ste lepo upakovani i sebi ste slatki!
Poštujte još jedno pravilo-ako ne idete sa posla, faxa ili odakle ja već to mogu da znam-nemojte slučajno da idete na vežbe našminkane! Znoj će vam za vreme vežbanja okupati i očistiti lice.umijte se posle i ponesite kremu,ali je namažite samo malo, da se ne bi sijale do kuće.to je manje važno.ako možete i ako smatrate da je dovoljno čisto istuširajte se tamo gde vežbate.Meni je Taš na 5 min. od kuće, a tamo sam vežbala 15 godina, tako da sam se tuširala kod kuće. A kad sam vežbala u preskupom fitness privatnom centru u Krunskoj tuširala sam se u divnim kupatilima tamo.DŽABA. Instruktor je bio loš i tamo sam nabila 10 kg mišićne mase.u prethodnom blogu je priča o tome.
Super su pantalone-trenrka za vežbanje koje liče na japanske samurajske.U njima možete bukvalno sve da radite. Nemojte štedeti na sebi.oprema koju imate može da bude i stara, ali očuvana, ali NIKAKO šljampava i ofucana.Rečenica-"Ali, ja to volim"-ne postoji.
U tim šljampavim spavajte sa medom u krevetu, a vežbajte u modernim, skrojenim prema položajima koje telo zauzima pri vežbanju. Pa, ne razlikuju se bez razloga outfiti za različite sportove!
Moja baka je govorila.-"Moram da imam lep veš ako se onesvestim na ulici, pa dodje hitna pomoć". Ako ste pametne, od vežbi se nećete onesvestiti, ali i tamo morate da imate lep veš.ni skup, ni čipkast, ni rebrast..ni sexy..nista od toga nije vazno.Važno je da bude čist i udoban.Sad sam se setila-zadnji obrok u toku dana mora da bude 4 sata PRE spavanja.
Kada sama vežbam skakutajuće i žešće vežbe pustim temu iz Rocky-ja, Flashdance, Disco inferno, Eye of the tiger. Nikakva Shakira ni Biyoncee.
Pre 4 godine ili već 5?! za nedelju dana sam skinula koreografiju Madonninu iz "Hung up". Fenomenalna koreografja i fenomenalna pesma.Jedina koju obožavam+Borderline. i tako sam nekoliko meseci nekoliko puta dnevno puštala "Hung up" i vežbala.Imam svedoke.Takodje, skinula sam i jednu work out-koreografiju gospodje Lopez Anthony.Vrlo dobro.
7.jula mi je 41. rodjendan i ući ću u petu deceniju sa čvrstim telom, vitka, seda, ali ofarbana, samo sa borama od smeha.Najviše na svoj račun.
Verujte mi, zahvaljujući litrima znoja koje mi se godinama slivalo niz lice na vežbama verujem da nemam bore+dobra nega i genetika.
Stalno zovem banku ovih dana, čekam zakasnele honorare jer je ceo april bio praznik za sve, samo ne za pajdže(džep-ako neko ne razume)-obnavljam celu christian Dior šminku+celu garnituru za work-out+platforme za gejše.Kad me budete videli na ulici znaćete na šta sam mislila!
Danas mi se baš pisalo i pisalo i zaista se nadam da će ovaj text nekome koristiti.
Sad me bole ledje.Idem da se dobro istegnem i pojedem svoju porciju ovsenih pahuljica sa cimetom.
To mi je jedina poslastica ovih dana jer jedem samo pomorandže. to je japanska fora za brzo čišćenje.ali, ja sam već u zaletu.dovoljno mi je kilo pomorandži dnevno i nisam gladna. ako ste danas jeli meso, krompiriće, supicu, nešto slatko, pitu, jogurt, perece i žvake-NE jedite sutra samo pomorandže.Pojedite i neku bananu.
Ja sam svoj organizam i orgazam proučila.morate i VI svoj!
Ako budem imala još nešto da dodam i sledeći će blog biti o vežbanju i priključenijima mu.Ako ne-biće nešto drugo.
A sad-NALEVO KRUG
DUPE NA JUG!

1 коментар:

  1. Izvinjavam se na greškama u kuckanju.ledja su me na kraju zabolela i nisam imala zivce da ispravljam, a moram da promenim rasklimatanu tastaturu.Tačkice svih vrsta skoro su nevidljive, da bih postigla veliko slovo moram bas jako da pritisnem i oči me bole, sve mi se muti.ODOH da istegnem ledja i gasim ovo čudo!kiss svima,pa i onima koji me ne vole!

    ОдговориИзбриши