среда, 7. март 2012.

ovo je zakonom zasticen text/Ćirilo Petar ilić via Karla Bruni

Dragi čitaoci,
već danima me proganja priča o jednom genjalnom kratkovidom dečaku koji je neverovatno dalekovid.
Od kada je rekao jednu od najpresudnijih rečenica u istoriji YU filma svom fimskom Ćaletu, Mikiju Manojloviću, više ništa nije bilo isto.
Pošto je malo stariji, mi koji smo bežali iz Osme da bismo kupili pečeno pile i čerečili ga potom u parku kod Manježa obožavali smo Ćirila.
Ćiki je ludilo. Fantastičan tip, zainteresovan za sve oko sebe do granice apsurda i natrag.
Neću sad govor da pišemem. još nije vreme.
Ćiki se smeje, pa ume tako da se smeje da se skroz zaceni i popravlja rukom onda cvikere, namešte ih..Jer, dešavalo se da se bukvalno iskrivimo od smeha.
Ćirilo je enciklopedija pop fenomena, ljubitelj muzike, filma, starih kultura, Elvisa i fotografije.Ćirolo stalno zna nešto novo. Ja to od njega i očekujem. Nije mi lako sad da pišem o svom prijatelju, a da ne ispadne da ga glorifikujem , nego, jednostavno, kašpiramo se odlično i nikada mi sa njim nije dosadno.. U toj komunikaciji uvek je nešto novo.
Ne znam šta voli da jede najviše. To je tajna.
Kada smo vodile ranih devedestih emisiju na B92 "Ženski ritam srca", jedno vreme Petar ilić bio je muzički urednik iste i na kraju je često puštao numere Eltona Džona. Ja to pozdravljam i dan danas.
I tad je znao. Provalio ju je na jedan, medju hiljadama tada već niklih cica-top modela, super high fly sugga' daddy golddiger lutkica. A ona se izdvajala od njih.
Karl bRUNI tEDESKI. Sa malim grudima i još manjim bradavicama. Često smo je pominjali. Nazirala se i njena muzička karijera i spotovi u kojima će, sedeći samo na barskoj stolici, baš kao Jovan Memedović nekada, svirati nežno gitaru i pevati pesme inspirisane egzistencijalizmom. Naravno, preko grudi padala joj je kosa.
Ćirilo nije prestajao da vodi računa o Karli, a godine su prolazile.
Karlina _porodica-stara familija plemića Bruni Tedeski iz Venecije stara je vise od 5 vekova. Bogatiji su od Sarkozija. Sigurno.
Karlina sestra, poželjna glumica Valerija takodje voli da se skida. Aristokratama često je urodjeno tananije telo i vole da budu nudisti. A VAlerija se na filmu nije štedela.
Ćirilo nas je podsećao na to da Karla ne samo što lepo izgleda, lepo pozira, lepo hoda i lepo svira i pevuši; da Karla ima itekako i nešto više od toga.
Karla je razmišljala sve vreme i dokonala da su visoki krugovi u kojima je oduvek bila- njeni srećni krugovi.
I udade se cica za princa. Nema ni nekih posebnih tračeva.
Pokušavaju, pokušavaju, ali slabo..Karla je smirena, umerena i fina.
A Ćirilo?!
Fascinacija gradjana Beograda našim Ćikijem je u tome što on uvek nešto zna..Ćiki ima osećaj za stvarnost, za trenutak, za budućnost..
Ćiki je sam deo kulturne javnosti jednog potpuno drugačijeg podneblja od Karlinog, kao i mnogi od nas uostalom, ali kosmopolita sa istančanom percepcijom za...oblik, boju, teksturu, reč, misao.. za rokenrol i art...Ćirilo poznaje ne ulicu, nego sve ulice ovog grada. dobro, ne baš sve..
On zna i prolaze izmedju ulica..Svira, glumi, piše, govori, čita, snima.
I sad,šta, da pustim da Nikola Sarkozi ispadne pametniji od Ćikija što se Karle tiče?!~
Nema govora o tome. Ćirilo ja znao još pre 20 godina. e tako.

4 коментара:

  1. NARAVNO-ĆIRILO JE JEDINSTVENI BEOGRADSKI I SVETSKI PANKER.VOLEO JA da dolazi u "Cvetić" u njegovim slavnim danima..voli i klubove, svirke, koncerte, neizostavni je deo (i)storije o Beogradu od 80-tih pa sve do danas ka-BUDUĆNOSTI! Tamo gde je Ćiki-tamo treba biti!

    ОдговориИзбриши
  2. Zelim da dodam i da ispravim, ako sam mozda nejasno napisala-PETAR ILIĆ ĆIRILO je režiser, autor brojnih emisija..Nije novinar i ne voli da ga novinarem smatraju i posmatraju.., jer-ĆIKI je autor posebnog kova,licnost velike maste i znanja...

    ОдговориИзбриши
  3. Da li moze neki njegov mail, pisala bih mu i izrazila svoje divljenje, a imala bih i jedno pitanjce za njega?

    ОдговориИзбриши
  4. Cirilo se lako moze kontaktirati putem FB-a. Tamo u info delu pise i mail,Cirilo je aktivan na Fb-u, tako da u private message-u moze da mu se napise nesto, cak iako mu niste frend. Hvala na komentaru i nadam se da ce vam ovi podaci biti korisni.

    ОдговориИзбриши