уторак, 16. август 2011.

ovo je zakonom zasticen text/JEFF BRIDGES

Džef Bridžis je opasan glumac.I frajer.dobio je unuce.postao je deda.nije deda, al unucetu jeste.danas izlazi u americi njegov country rock album na kome su ucestvovali i mnogi svetski muzičari. I bob dilan!
Otac mu je bio lojd Bridžis, stari lisac i prepredenjak americkog filma. brat mu je bo, koji više glumi na TV-u i velika je zvezda. još jedan se član porodice Bridžis bavi filmom ali ne mogu da se setim njegovog imena.
BIG LEBOWSKI. Džef Bridžisa nikada nije bilo strah da pusti stomak. kao ni denira, ni Marlona, ni Orsona, ni klunija.Veliki glumci i veliki stomaci! Kao Bata.Veliki Bata Stojković!
Džef je od onih tipova kojima možete da verujete, a i ne morate. Na njegovom licu i telu videlo se kad pije, kad duva, kad se prejeda..imao je probleme i sa alkoholom i sa yeyom.
Iskreno govoreći, većina nas je imala neke slične probleme.
On je mudrac amričkog filma i veliki zezator.On je spokesman za gladnu decu amerike, a ta glad se procenjuje na oko 17 miliona gladnih u americi.Da.Da.Kao što je i debljina proglašena nacionalnom bolešću amerike.
srbija još nije spremna da sveopštom bolešću nazove takodje glad, korupciju, kradje i prekradje.O tome next time.
DANAS JE DŽEFOV DAN!
Album će se na kantri rok listama do večeras verovatno popeti do prvih 5.GO 4 IT DEAR JEFF!
On je glumčina.to je posebna kategorija u svetu glume.Teška kategorija.veliki glumci umeju fenomenalno da šmiraju. Tako je šarmantan, muževan, cool....
U filmskoj enciklopediji piše da je Džef debitovao sa 8 godina u očevoj TV seriji "Morski lov", a kasnije nastupa u Lojd Bridžis show.Oni su aristokratija Holivuda.
Džef ima lepu ženu, pametnu i divnih oblina, 2 kćeri, a sada i unuče.
Tata Lojd jedna je od najvećih zvezda američke televizije.
Studirao je glumu kod Ute Hagen. Na filmu se prvi put p0ojavio 1970, a već 1971. bio je nominovan za Oskara za ulogu u filmu "Last picture show" Pitera Bogdanoviča.Enciklopedija kaže da je visok i plavokos.."lako osvaja šarmom, širokim glumačkim nastupom, ali nenametljivim..."
Do dana današnjeg postao je ikona filma.Prava amrička legenda starog kova.jedan od poslednjih Mohikanaca.Zato je i uspeo da tako verno, a potpuno na svoj način dočara ulogu koju je Džon Vejn igrao pre nekoliko decenija.Čoveka sa povezom preko oka koji seje osvetu u ime dobra.dobio je Oskara.
Jednako je uverljiv i kao taf gaj i kao luzer, često tumačeći likove pune oportunizma, sa karakterističnim smeškom, katkada ironičnim, ačesto apsolutno sexy kao što je i on sam od glave do pete i od pete do glave.PAMETNE!
Mnogo je puta igrao gubitnike i frustrirane tipove u akcionim i psihološkim dramama.
Džon hjuston-"Grad izobilja"
Džon frankenhajmer-"Dolazi ledar"
"Rat zbog Loli Madone, "Kalibar 20 za specijalistu" režirao je Majkl Ćimino, kao i kasnije "Vrata raja". glumio je Džef i kod Boba Rafelsona u "Ostani gladan", a sa "King Kongom" Gijermina postao je planetarno poznat, a King kong držao je na svom dlanu famoznu Džesiku Lang. Igrao je i u čuvenom filmu "Na Katerov način","Američki uspeh" zatim, pa u "Nadin" bio je partner Kim Bejsinger. U zanimljivom filmu "Jutro posle2 sa Džejn Fondom, bila mu je i Šeron Stoun partnerka, pa i Barbra Streisand sa kojom je imao romansu.Poznato je da ona "navata2 svakog! U "Fantastičnoj braći Bejker" bratski je glumio muzičara sa bratom Boom, a blistala je mlada i zauvek lepa Mišel Fajfer. U "Beloj oluji", prema istinitom dogadjaju igrao je profesora skipera školskog oglednog broda, čoveka snažnog karakera i toplog srca. U "Bombašu" sredio je suludog tomija Li Džonsa, ali nije uspeo da spase tatu lojda koji u tom filmu igra njegovog tatu.
Igrao je kauboje čime je i zaokružio karijeru prošle godine rimejkom Vejnovog vesterna.Šteta što se film "Divlji Bil hikok"nije u našim tužnim bioskopima prikazivao, a toliko svi jel čeznemo za klasičnim filmovima!Dosta bre više raznih "Avatara" koji štete svim čuilima, a jedino se možete diviti tehničkim dostignućima i to je to.
Volim jako film "American heart" gde glumi mangupa, izgubljenog maldog oca koji izlazi iz zatvora..ne može da se snadje,a toliko želi da bude nežan. Film je setan i dobar, Džef tu izgleda i glumi najbolje na svetu.mislim da mu je to najdublja uloga, ako ne računamo Lebovskog koji dolazi 20 godina skoro kasnije i Bridžis je tu potpuno zajebantski zreo. Baja, Baki, Bata, Ortak- THE DUDE LEBOWSKI.
BIG LEBOWSKI JE ZAKON.Ima svoje obožavaoce širom sveta..to je kemp i kultni film.
Lebowski postaje jedna od najomiljenijih faca na svetu, a njegovi fazoni i dogodovštine i štosovi se prepričavaju. I da li možete da zamislite nekog drugog kao BIG LEBOWSKOG? Ja ne.
To je film koji gledate nekoliko puta..bezbroj puta i svaki put zapazite nešto novo.
Lebowski je postao paradigma kraja 20. veka kada samo lova može da digne neke ljude.Pa čak ni to. Važno je da postoji kacija, a Lebowski ima akciju samu po sebi jer pati od fleš bekova što i nije neka teška boljka kada se uporedi sa glupošću, dijarejom, artritisom. Lebowskom su dali ogroman telefon jer bi koliko je naduvan manji izgubio.možda.Lebowski se smeje u facu celom okoštalom sistemu, živi u svom svetu. On možda deluje nezainteresovano, ali se zaljubljuje u njega suluda prebogata umetnica(Džulijen The Queen Mur. Lebowski ne suši lak glupačama, nego pravi decubaš njoj-bogatoj pametnoj umetnici. Lebowski se poigrava amričkim svetinjama kao što su vijetnamski rat, porodica, deca, biti strejt.tu se provlače i religija, novac, moć i malogradjanština. Iako pravi kakicu, ipak na kraju balade Lebowski prolazi sasvim cool.Lebowski je izuzetak medju takvim tipovima i Bridžis je zadržao taj lik u sebi.Samo ga je proširio iz sebe, jer-on je sam Lebowski i smje se establišmentu u facu.
Iako je dobio Kviska, tj.oskara nije ga to mnogo uzrujalo.
Bridžis se bavi muzikom, fotografijom, piše, živi na svom imanju van Holivuda.
Džef Bridžis je Amerika i ono što Amerika jeste u svom najboljem obliku.
Privatno, on je gromoglasni protivnik malogradjanštine, lopovluka i sveg zla.I bori se konkretno i uspešno.

Нема коментара:

Постави коментар