уторак, 10. јул 2012.

ovo je zakonom zasticen text/ FFFFashion,fffuck,fffeeelling

10.VII-2012.
Secam se vremena kada sam imala malo vise od 20 godina i kada sam se vidjala i druzila i jos ponesto sa covekom koji je tada imao godina koliko ja sada. TADA-mislila sam da cu kad budem imala godina koliko on biti bogata. Zasto mi je toliko vazno da budem bogata, tj. zasto mi je novac toliko vazan kada i bez novca umem da napravim majstorske stvari!?
Taj gospodin bio je, tj. i sada je-veoma imucan. Tada, iako mlad, to sada uvidjam..pa imati 42 je biti mlad jos uvek itekako, dakle-on je tada bio jedan od direktora jednog od najvaznijih YU/srpskih mega kompanija/preduzeca bolje reci, tj. to je bila organizacija. Ne tajna organizacija-nego ogromna turisticka organizacija!Zasto sada nema tako savrseno zgodnih, lepih, pametnih, obrazovanih, samostalnih, self made man tipova?
Jel ih pojelo vreme ili su ih unistile mamice.
Mislim da je ovo drugo u pitanju. Mamice koje svojim sincicima u pedesetoj donose kuvana jela u krevetac koji im posle same namestaju.
Da se razumemo; ja mnoooooooooooogo volim muskarce. Bolje se slazem sa njima narocito kada rade u "javnom sektoru" ma sta to bilo. Imam doktore, ne doktorKE-imam svog ginekologa, psihijatra-šrinka, zubara, doktora za sve..Svojevremeno, imala sam i svog krojaca, cuvenog Stevu Makljenovica iz "Ateljea 212". E, svi ovi moji doktori su zgodni i pametni i imaju mame, ali nemaju mamice. Produzeno stanje adolescencije, tj.infantilnost je neverovatno izrazena kod beogradskih muskaraca. Naravno, kada treba da se napravi neko sranje prvi su, a kada to sranje treba da se resi-tu je mamica!!!
I meni mama skoro celog zivota pomaze u svemu u cemu moze. Nego, da se vratim na tu lovu. Novac je neverovatno bitan jer nam daje sigurnost i svaka para koju sam sama zaradila bila mi je znacajnija i draza od svih para do kojih sam dosla na druge nacine-pomocu trika, od roditelja, rodjaka, pozajmica, kupujem-prodajem sema itd. Sanjam tone novca i uopste se ne zamaram moralnim pitanjem koje ce neki punoglavci zeleti da mi natrljaju na nos, a to je-A STO GA SAMA NE ZARADIS?
Pa kako-kad mi ne daju posao u ovoj usranoj zemlji. Imam odlican CV, iskustvo u svim medijima, sposobnost za maniplaciju i mahinaciju i onda se nadjem u situaciji da treba da pitam 15 puta gore od sebe za posao. To mi se desilo skoro sa jednim ilustrovanim casopisom koji kao ima neku tradiciju i istoriju. I ponudim se ja da pisem, namestena apartcik urednica to aminuje, ali s obzirom da u startu nije imala snage da me odbije, smesti mi sranje malo kasnije i ja naravno-otkacim celu tu stvar. Zasto bih ja budalama dizala tiraz da bi me gnjavila neizivljena riba koja je u sustini u zivotu zelela da proba sve delicije dekadencije kao ja, ali-NIJE SMELA! Mada, kada se radi o pizdama-vise nije ni vazno kog su pola.
I zato, jer je skoro sve u ovoj bedi poremeceno, volela bih, eto, da budem fina, pa cu da napisem da bih volela da nadjem torbu punu love, iskreno bas bi me bilo briga da li su tu i dokumenta-ne bih ih ni pogledala-bacila bih ih, a vi mislite o meni sta god hocete. Jer, 99% vas bi uradilo to isto. Mada, bolje da u toj torbi nema dokumenata..ipak-da ispadnem dobrica...haha. To bi bila cista sreca. Jos vecu srecu priustilo bi mi stanje u kome bih radila ono sto volim svakog dana, bez ranog ustajanja i zaradjivala super lovu.Kad kazem super lova-mislim na zivot u kome mogu da placam sve racune na vreme, na zivot u kome svojim novcem mogu da priustim svoj stan i svoja putovanja i svoju zabavu i da kupujem antikvitete i knjige i sve da radim sto je normalno u normalnom svetu... A sta ce mi pare, pita me jedan tip koji se posvetio zivotu oko svoje zgrade, setanju kuceta i ispijanju piva od uzickanih para+crkavica od mamice za pljuge. A ja ga pitam sto mi onda trazi pare svaki put kad me sretne, jer bez tih "bednih" 300 din ne moze da izgura ni jedan dan. Intuicija mi je sve jaca..jer, sto sam cistija u telu renesansnom gresnom, dusi ranjenoj, a ledenoj i u glavi svojoj pametnoj, mudroj i ludoj; to sam sebi privlacnija, a kad sebi, vala i drugima...A intuicija mi govori da ce doci sve na svoje mesto...Ako me pitate sta najvise zelim na svetu sada-jedino sto istinski strahovito zelim jesu pare. Bio mi je rodjendan pre neki dan i svako ima pravo da zeli sta hoce za svoj rodjendan, pa ja eto, zelim BRDO para. Niotkuda. S neba...
Ne bih imala nista protiv da sam gusar, da sam Robin Hud, da sam Arsen Lupen....Treba mi tona love da mogu da vodim na vecere i ruckove svoje prijatelje i mamu i ljubavnika..mozda i frajera...hocu da radim sa tim potencijalnim novcem sta zelim..Imam pravo da debelo mastam. Da putujem u karavanseraju sa 34 prijatelja, da pravim zureve non stop, da se oblacim u ono u sta uprem prstom dok traje revija...Da ostavljam veliki baksis svojim omiljenim kelnerima, da pomognem nekim ljudima koji to zasluzuju-bez ziro racuna i slicnih malverzacija-para u ruke, pa kupuj sta ti treba............Da imam svoj casopis i radio stanicu...Da nasoj zuski ani koja radi kod nas od kada sam se rodila kupim stan u beogradu i da dam mami isto tako jedno brdo love, jer-jos je mlada i mladja je od mene!!!Ima najbolje ideje na svetu i brzinu mozdanih vijuga ko Agata Kristi.
I sta se da zakljuciti iz svega sto sam napisala-da zestoko zelim da radim ono sto volim i znam i zasta sam vise nego talentovana; da to nekako uspevam, ali u mnogo manjem obimu nego sto zasluzujem i gledam slicne kao ja koji isto tako zale sto nemaju priliku da rade koliko bi mogli..Neki me se i pribojavaju..haha..Ima Tika Stanic, veliki glumac, jednu odlicnu recenicu-"Dok sam mnogo pio, govorili su mi neki-Au, Tiko, sto bismo voleli da radimo sa tobom, al ne mozemo jer si pijan. E sad kad sam trezan opet dolaze i mole me da radim sa njima,a ja necu sa njima trezan". Jer, ima NAS koji se menjamo i postajemo bolji, a PIZDE ostaju PIZDE ZAUVEK..
I zato zelim tu torbu punu love, da ne moram da se bavim poslom s pizdama.

2 коментара:

  1. Vrlo mi je simpatična vaša neobuzdana samopromocija. Želim vam da nađete dovoljno kreativan posao dostojan vaših sposobnosti, puno nula na računu i pun džak para, i to ne u narednom životu, nego odmah, i baš je lepo što pokazujete empatiju i zainteresovanost za druge, pa biste deo prihoda izdvojili za sreću drugih. No ono što me zanima jeste šta su to za vas delicije dekadencije. Možete li da napišete blog o dekadentnim delicijama koje ste degustirali, i koje nemaju veze sa uobičajenim načinom života.Poseban pozdrav za vrhunskog, legendarnog prevodioca RTS-a.

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Patrizia, hvala Vam..zaboravila sam na odbacene i izmucene zivotinje..da, napisala sam potpuno otvoren tekst..Hvala Vam na pozdravima za vrhunskog, legendarnog prevodioca RTS-a, a to je moja mama-Zora Čavić-ilić. Delicije moje dekadencije najlakse i mozda najlepse bih definisala kao slobodu izbora da cak u nekim stvarima uzivam bez obzira na posledice..neke stvari ne bih ponavljala, druge bih-kad god je tu prilika i kad god je prilika za TO!Tacno je da za vecinu stvari u zivotu postoji startno vreme. Takodje i znak za TIME OUT koji nisam uvek postovala..Delicija dekadencije moze biti hrabrost i mogucnost da prozivim, a prozivela jesam mnogo. Mnogo za mene, a delic od cuda svetskih...I naravno, sama po sebi kao tema-"DELICIJE DEKADENCIJE" bice odlican esej...Ispunjavala sam sebi sve hirove koje sam htela-ipak, ako procitate vise mojih blogotextova nazrecete ne sta to krijem..jer, ne krijem nista, ali umem dobro da to spakujem. Mozda je bilo dekadentno u tom trenutku sedeti sama u gradicu na Siciliji u restoranu u koji samo dolaze poslovni ljudi i nikad same zene, ali hrana je bila ocaravajuca. Ili jednog muskarca voleti, sa drugim spavati, a treceg navesti da me zaprosi..ili je dekadentno cak skakati sa drugaricom na Adi-nesto izmedju bandžija, trapeza i trambuline, a to kao nije za one iznad 18..ha..ipak-najslasnije delicije moje dekadencije ostace samo moje uspomene i ono sto ce se tek desavati, jer-opet krecem u nesto novo!hmm-delicije dekadencije-sirok pojam..kako za koga..odlicna tema..hvala, Patrizia.

    ОдговориИзбриши