петак, 13. април 2012.

ovo je zakonom zasticen text/LEPOTA ZA SVAKU FIGURU!

Moda je surova. Jedna od retkih kratorki je Vivijen Vestvud ciji su modeli raslojeni, puni nekih traka, drapirani i često mogu da se kombinuju sa stvarima od obične bele majice bez rukava do krzna najskupljeg i najfinijeg na svetu.
Moram da kažem da su moje želje sledeće, a koliko su relane, pokazaće vreme, i na prvom mestu-moja dovitljivost!
Želim bundu do kolena sa perjem i raznim dodacima indijanskog karaktera. Bunda bi trebalo da je zagasito roze ili baby blue,a moze biti i petrolej plava,vojničko zelena, sa trakama neon zelenim i naravno-perjem bordo, sivim, smaragdno zelenim..Gucci+Hermes+Rodarte
Ništa nije nemoguće. Bila sam najbolje obučena žena na premijeri "Sumnjivog lica " u JDP-u. Tako sam ocenjena na jednoj fotografiji u jednom časopisu kome ne znam ime, ali izbor su, fakat-napravili odličan.
Obukla sam ono što godi mojoj figuri, a može da posluži i vama, ukoliko imate VISINU!
Tuba neon žuta suknja do pola listova-materijal kupljen baš kao tuba-ništa nisam šila, samo se uvlačim u tu tubu i pravim od nje šta hoću. Od tuba haljine, preko suknje, do duge suknje, a može da posluži i kao toga...
Preko toga imala sam T-shirt usku tuniku koja pokriva guzu , naravno, sa mrtvačkom glavom(ne guza..haha, nego majica), mnoooooogo nakita, platforme špicaste(vraća se špic kao sečivo)sa platformom od 15 cm i ono što je najvažnije-CRNI YSL(zbog kroja je vazno to-YSL)večni smoking iliti smoking za sva vremena+ crne leggings(NE HELANKE; helanke su ono grozno od čega se ježe prsti i što ima traku ispod stopala!). Na ramenima imala sam naramenice koje sam napravila od ostataka jednog marabua, tj BOE. Boe možete da kupite na raznim mestima, više ne otkrivam gde,a ima ih u neverovatnim bojama i to perje možete da koristite kao šal preko dana-WHY NOT, kao klasičnu showbizz bou, samo na golo telo 4 your man. Možete da čupate to perje i da pravite narukvice i ogrlice.
Druga varijanta koju sam nosila sa tuba suknjom bila je ista ta tube neon yellow suknja sa duplim tankim kaišem sa nitnama , čiji se jedan kaiš spušta ispod guze,a drugi ostaje na kukovima. Vrlo je zavodljivo.Imam uske kukove, pa kad namerno vrckam ne deluje kao da ću nekog da oduvam levo i desno..hihihi..al'sam vickasta. Imala sam sivi T-shirt sa belim medom, duži crni smoking(prethodni je bio na prugice DK),crne carape sa žabicama od milion dena i 100 000 oznaka za likru-ma, takodje te lude špic 15 cm platforme. počinjem da se gubim.Niko ne odbacuje platforme, baletanke, dobre patike i must have takodje-ravne cipele na snir od koze ili antilopa u bojama.
Poenta je ta što mnogo stvari možete da napravite i ukomponujete sami.
SAKOI koji su uvek godili skoro svim tipovima ženske figure vraćaju se na velika vrata. Thanx god, moji DKNY i ZARA sakoi od pre mnogo godina i dalje su kao novi, tj.JESU NOVI!
A čeka me neon zeleni kupljen u Bordou jedne vilovite, vetrovite jeseni...ili'proleća. Tada sam želela da po svaku cenu nadjem trava zeleni sako, strukiran i vrlo ozbiljan i našla sam ga. Bordo je grad poznat po vinima iz oklnih vinograda i po "Bordeaux" vinu naravno, ali meni je mnogo bliže što u Bordou mogu da hodam po cargo i decumanus-ulicama koje su ostale takve kakve jesu do DANAS; popločane, uglačane. Gradovi u to vreme, u doba Rimskog carstva, gradjeni su prema krstu, tako da se svaki kvart zasniva na ulici sever -jug i na drugoj istok-zapad. To je osnova rimskog grada,a onda se dalje ulice račvaju po tom sistemu. Vrlo jednostvno.
Pa onda, čeka me divni, mali, bež sako sa 3 dugmeta ispod koga se ne nosi ništa sem dobrog veša, pa onda laneni mornarsko plavi od lana sa malo čipke i nekim baroknim prugama, strukiran..tako ženstven-"Rinascimento" i još jedan "Rinascimento" žile od combat zelenog lana koji stezem u struku u čvor maskirnim kaišem sa koga je otpala štras kopča USA zastave koju sada koristim kao broš.Pa, jedan-OPET "RINASCIMENTO"! Mao CE kroj i jedan sa sljokicama,na kome kaiš pravi visoki struk i izdužje time celu figuru!Prugaste mafioza lone, but cut-spuštene na kukove("Rinasci..to" opet)OBAVEZNO sa Sergio Rossi šimikama, čizmicama od strech antilopa. N E U N I Š T I V E! Malo iznad članaka visoke.
A dimije i palazzo široke pantalone i zvoncare samo čekaju taj oblik peščanog sata koji nam savršeno ukrojen sako uvek daje. Naravno-MORATE imati ovog proleća i leta tričetvr crne capri pantalone da bi se videli kaisici sandala koji se vezuju oko članaka. T-shitrs ove sezone su duže i uže, nisu baš pripijene uz telo i mogu da se nose od plaže, garaže, koncerta do prijema u nekoj rezidenciji. Tašne, torbe-clutch, ogromne, neon, sa guglama, trakama, pomponima..I zapatite zauvek-TAŠNA, KAIŠ, CIPELE, ČIZME,"KOŽNE" FARMERKE, "KOŽNA" JAKNA UVEK SE KUPUJU OD P R A V E KOŽE. Zato i jesu skupi, ali PRAV SU I TRAJU!
Jedva čekam da obučem capri svoje crne i žute platforme kao iz 70-tih,a gore svoju staru dobru so sexy tuniku ili "River island" vojničke lone, prepune dzepova, od kuvane svile, na kukovima tako ležerne. Obožavam kada počnu da se motaju oko mene, a naročito dobro izgleda što imaju ranflu oko listova. Yes-uz njih-nežno roze platforme od kože. Inače, roze, sivo i zeleno se neverovatno dobro slažu. Uz boje sezone koje su jos: crna, siva, bela, crvena, oranž, petrolej..BLUE PETROLEY GREEN SMARAGD...VIOLET...LEMMON..
Byke čizme su must have. Ali, nemojte ni njih kupovati po svaku cenu. one moraju da budu savršene. otporne, večne..jer-njihova je zadnja!
Svo to savršenstvo ove sezone uobličio je u svojoj kolkeciji za FW 2012./2013. Jean Paul Gaultier i FENDI. Naravno, večna vivijen i Max Azria i Balenciaga i Balmain.
Očarana sam modom. Ona me hrani i zbog nje malo jedem.Ovo je samo delić onoga šta imam..da, imam i pink farmerke 3/4 i sve što treba imam i hoću još. Pošteno!
Meni je odevanje hobi i zabava.
I sad idem da se malo zabavim i bavim sobom od glave do pete jer me večeras očekuje nešto lepo.
Htela sam prvo da pišem malo kao "ozbiljniji" text, ali moda je veoma ozbiljna. Naš stav prema odevanju mnogo govori, pa će isto kao što sam upamtila lepe i pametne reči umetnika i arhitekte Saleta Gligorijevića u filmu o Sonji Savić, biti upamćene i njegove žute farmerke.

5 коментара:

  1. Nošenje krznenih odevnih predmeta danas je neprimereno i surovo! Ono podstiče industriju koja, u divljini, hvata životinje u čelične nazubljene zamke u kojima one pate i polako umiru u agoniji. Neke životinje od očajanja odgrizu svoje noge kako bi pobegle, osobito majke koje doje svoje bebe.
    Životinje se smrzavaju na hladnoći ili ih sunce prži za vreme žege, i bespomoćne su pred napadima grabežljivaca koji ih ubijaju. One koje prežive, lovci na krzna gaze, tuku toljagom, dave, utapaju ili na smrt istuku kako bi izbegli zamrljati njihovo krzno. Milioni pitomih životinja poput pasa, ptica, mačaka, zečeva, veverica također se uhvate u zamke i njih nazivaju 'smećem koje umire u agoniji'.
    Najveći broj životinja koje ubijaju zbog njihovog krzna uzgajaju se na farmama krzna, gde im preti grozna smrt: gušenjem plinom, elektrokucijom, davljenjem, trovanjem strihininom, lomljenjem vratova, rezanjem jezika, lepljenjem jezika za zamrznute metale kako bi na njima ostale visiti, guranjem usijanih železnih šipki u njihove anuse, i to sve nakon što su svoje živote provele u malenim, prljavim kavezima.
    Ove metode nisu 100 posto efikasne, tako da se neke životinje 'probude' dok im deru kožu s krznom.
    Čini li Vam se bunda i dalje nežnom, nevinom i privlačnom? Ili se to iz nje počinje širiti jedan novi miris - miris patnje, neizrecive boli i smrti? Miris koji se ničime ne da otkloniti...
    To smatrate modom?!?

    ОдговориИзбриши
  2. komentar iznad je tipicno histericno zamenjivanje teze.Bozeee, nije naravno, ANONIMNU osobu mrzelo da mi drzi predavanja..Au-koliko se energije tu potrosilo.a od cega nosite cipele, jel od kartona!?kiss

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nosim Stella McCartney Metal-Tip High-Heel Pump. Veggie Kisses i probudite se iz krznene obmane, nošenje krzna nije sigurno primereno Vašem kodeksu ponašanja, etičnosti i saosećajnosti, a i fucking krzna su prepuna svakakvih agresivnih otrova i hemikalija koja služe tome da zadrže krzno u stanju neraspadanja u ormaru.

      Избриши
  3. Evo, ovako cemo! OBOZAVAM ZIVOTINJE. BUNDU NEMAM. IMAM KAPUTE BOLJE I FINIJE OD VECINE BUNDI.Imam vestacku fenomenalnu bundi VRHUNSKOG kvaliteta i to se vidi i da je vrhnsko, ali da nije od pravog krzna. imam montone... Molim Vas samo, nemojte me vi buditi iz mog modnog sna, jer IMAM PRAVO da zelim nesto, pa bila to i bunda..htela sam u textu da kazem da je grozno nositi fejk stvari, pa ako hoce neko nesto bas luksuzno-NEKA BAR BUDE PRAVO!PRAVO u smislu PRAVOG KVALITETA!!! Ubijene zivotnje ne mozemo vratiti i strasan je nacin na koji one umiru..zlocin. Naravno da nisam za to i mnogo puta sam zbog togai plakala i plakacu. raspustila bih ZOO vrtove kad bih mogla i vratila zivotinje u divljinu...Samo, zaista se pitam zasto se oni koji su ljuti borci protiv krzna ne zapitaju o svojim cizmama i cipelama..to naravno nosimo od koze!!!I ZASTO SE NE POTPISETE!!!!!!?!~??????????????Ja stvarmno ne znam da li nekima trebaju i slicice pored mojih textova da bi ponekad shvatili moje metafore, preneseno znacenje etc.nisam ni u kakvoj krzenoj obmani i necu dalje da vodim ovakav tip komunikacije. Ja se ispod svojih reci POTPISUJEM, pa stanite i vi ispred i iza onoga sto mislite vasim casnim imenom i prezimenom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poštovana, Hvala puno i izvinite na uznemiravanju. Sigurna sam da Vaš blog posećuje dosta dobronamernih, obrazovanih i pametnih ljudi, koji će konačno početi da ostavljaju komentare, naravno isključivo pozitivne. No, kao iskusna blogerka trebalo bi da znate da prihvatite i negativne, pa čak i zlurade, neprijatne, drčne komentare, jer oni pomažu da blog postane interaktivniji i dinamičniji. Meilleures salutations. AU REVOIR POUR TOUJOURS.

      Избриши