понедељак, 30. јул 2012.

OVO JE ZAKONOM ZASTICEN TEXT/bEOGRAD-LJUBAV I MODA

nA NAGOVOR JEDNE DRAGE CITATELJKE KOJA MI JE DALA KOMPLIMENT DA SAM MODNI EKSPERT(JUJU..alt),resila sam da napisem nekoliko tekstova..(ako izdrzim) zvanih-LJUBAV I MODA U BEOGRADU!
Tekst ce biti surov i ni malo afirmativan po Beograd. Sorry, ni malo. Malkice.
Nemojte misliti da je nas sivi grad modna meka na Balkanu samo zato sto ima nekoliko(jedva 10)radnji i to uglavnom ne samo jednog brenda, koje prodaju zaista firmiranu i kvalitetnu garderobu i cipele. Obicno su to outleti koji na prvi pogled pruzaju nadu, na drugi-teraju vas da izadjete napolje. I cene, i prodavacice koje vam svuda dahcu za vrat(perfimerije predvode). Radnje sa skupim stvarima su mish-mash raznolikih stilova, uglavnom po jedan model i potpuno neuskladjen tematski koncept onog sto se nudi. A to proizilazi iz moci "dobavljaca", jer to je roba koja se talozila nekoliko sezona. Naravno, dodaju oni po nesto novo, donose i odnose..I svi se stalno pitamo ko to kupuje..ko to moze da udje, a da je obicna gradjanka-eto, npr-JA-free lance novinarka koja se nevidjeno dobro oblaci..jestee-kad udjem svuda im padaju vilice i pitaju me dal sam odavde? Nisam, ja sam iz Beograda u Njujorku i obrnuto. To se oseca. To je ono kada vas onaj to radi eye check u diskotekama najpoznatijim na svetu, ugleda preko 230 glava i mahne-"U, Uuu..Yes, Yes, you..mais, oui..E..vai, vai, vienni.."I tako sirom sveta uvek misle da sam..pa i jesam drugacija. Secam se cuvene dame koja je bila poznata i po tome sto je bila plava i krupnija. nosila je crnu koznu jaknu i volela je isti pol..Ona je radila eye check i sve ostale vazne poslove za "Les bains douches" u Parizu..i tako, prozove nas ona svaki put i eto nas pored sila cim smo usle. Ogroman covek. Ogr o m a n..Kako si uspela, Hajdi?
Nemojte da Vas Beograd prevari i ako imate dovoljno novca uvek je bolje da ga, ako mozete, potrosite na zaista jednu ili dve kapitalne stvari. Neka krvavi racun ostane kao minus rana od seciva na kartici, nek nemate sta da jedete...imacete, ne bojim se, ali ako vas je nesto, bilo gde u svetu, toliko privuklo i toliko to zelite da imate-KUPUJTE!
Beograd ce vas prevariti. Bulevar je rasadnik najgore moguce robe na svetu. kod kineza ne volim da kupšpujem jer me to cini razdrazljivom, izuzetno su bezobrazni i zasto da im poklanjam pare za skalamerije koje prodaju.Mada, ima ponesto , ali zaista treba da bude krajnje prakticno. Ne nasedajte na njihove kisobrane. 200 po 200 dinara je 200 po 200 ,pa onda bolje jedan stabilan mali, ali sirokog oboda, na rasklapanje, nego jeftini krs samo zato sto je jeftino.
"ALDO" i "ZARA" resenje su svih pametnih zena na svetu. A kod nas je i "ZARA" 2 late. Vec je to vidjeno all around the world. I "DIESEL" moj voljeni i "REPLAY".A opet, najbolji je sedativ od svega i najbolje kopiraju druge.
Farmerke najbolje na svetu ima LEVI'S i uvek samo LEVI's i "boot cut" model i moja zadnjica izgleda naseksepilnije na svetu, a noge najduze.
Beograd ce vas prevariti i sto se tice kozmetike. Ne nasedajte ni tu. Sto cuda koje imate za sminkanje posle nekog vremena ce se pregrejati, rasuti i..na kraju krajeva, morate da znate kakva vam sminka bazicno dobro stoji i da tu bazu prema prilici samo pojacavate. Ja u 99% slucajeva u zivotu nosim crveni karmin, a roze sjaj ponekad ili pink panter nijansa roze karmin posut puderom da se ne bi sijao. Trenutno resavam nijansu boje moje crvene kose i to me bas nervira. Treba da pogodim posle ispiranja blansom, pa onda farbanja u "crveni fenjeri crveno",nijansu koju nosi Karen Elson.A ja hocu vise na ridje. Prirodnije...Sad su poceli da me porede sa kortni lav..nije lose u neku ruku jer ona je ipak neke vrste ikona..haha..mozda ikona zvana "NEDAM SE JA" i takva kakva sam sebi sam najdraza cak i kad treba da budem bolja.BICU DOBRA! Govorila je kraljica Elizabeta I.
Dobila sam i pitanje gde je modno utociste beogradskih fashionista. To je svakako Belgrade Design district, ali, ako zelite da tamo nesto kupite, a nije neka sitnica, tipa gacice-les culottes, morate da imate najmanje 3000 evra kod sebe i imacete design piece dostojan svih pista sveta. Naravno, ne iz svakog butika. A moji prijatelji "NOSISTERNOBROTHER" garantuju cudesne oblike..A preko puta Despotovic i Pilja, tu je negde i Mitanovski i Momcilovic. Ja sam oduvek i znala i umela i sa mnogo para i sa malo para.
Istina i sve sto je istina nemam potrebu da krijem."Supermarket" je bolje posetiti tek tako da biste bili tamo. Na Dorcolu, kako se na dole spustaju ulice, mozete naici na nekoliko slatkih radnji. Morate prvo da osmatrate akozelite da se uspesno oblacite bas u Beogradu. morate uci u trag ko folira, a ko ne. Najgora prevara u Beogradu jesu cipele. Mozete tako da nasednete da to nije normalno. Ja znam gde i sta kupujem, ali ko ne zna-moze da nadrlja k'o zuti!
Mama, bake i tetke bile su prave dame. Duboko gradjanskog kova sa savetima jos starijih tetaka koje su im odzvanjale u usima, a sve su uglavnom bile dvorske dame..dok god je dvorova chez nous bilo..Pa i sada, bio je pokusaj koji je funkcionisao dok nije preminula postovana gdja sudski tumac, Nada golubovic koja je bila predsednica "Odbora gospodja" pri patronatu Karadjordjevica. To se rasulo, a ja sam oduvek vise volela frakciju princeze Jelisavete koje se jedno vreme druzila sa mamom, pa i sa mnom i rekla mi je negde oko 89,'90-te, DA SAM GLAMUROZNA KAO IZ NJUJORKA!
A sa Njujorkom su mi se desila jos neka poredjenjA i to od pravih Njujorcana-a to je da sam kao njujorcanka. WOW. to znaci da sam gradjanin sveta, jer, Njujork je svet u malom, a i bez toga, uvek je Beograd imao neke lude veze sa Njujorkom i taaako.
Ah da-CIPELE! Nisam od onih koji tvrde da nikada nisu kupovali u Beogradu, ali cinjenica je da jedno dobrano vreme, nisam NISTA, ali nista kupovala u Beogradu jer sam putovala bas ..bas sam putovala. glupo mi je da napisem da sam mnogo putovala, jer-putovanja nikad nije dosta.
A i kad negde otputujem, ja tacno znam sta zelim i dok to ne nadjem, ne kupujem druge stvari. Sve je to za UNAPRED. Toga nema u nasim radnjama i to je problem. Ovde se stalno servira nesto sto je prosla, pretproslai u najbolju ruku-prolazeca sezona. naravno, ima odece koja je vecna i koja je tako classy i tako high i tako cool. So cool. Pardon.U modi su printovi. Priznajem samo "ETRO". Obozavam BCBG Max Azria, W.V.W.V,Gaultier, Pruenza shoulder,McQueen, Amanda Wakeley.
I ZA KRAJ. MORATE IMAATI:
kozna jakna bajkerska od nezne koze sa naramenicama i po mogucstvu, naravno, strukirana
kozne pantalone i to besno nisko na kukovima, pencil kroj ili se sire dole pomocu zipova
maskirna odeca
bela kosulja
jeans
crni YSL tuxedo
simike stilettos
cizmice, bakandže, bajkerske, kao iz 80-tih
platforme
rese
šljokice
krzno
crna haljina..mala..velika..duga..kratka..na preklop
koza
peplum-kais koji se kao abazur siri prema dole i cini struk uzim, a figuru duzom.Takodje, treba da imate i jedne montazne naramenice.
Nose se grilon carape, a providne od svile samo za vece i to za svecane prilike visokog kalibra. Moda je monstrum koji ce nas prozdreti ako postanemo robinje, a vec jesmo. Ja priznajem da mi to ropstvo donosi zadovoljstvo.
Zene su u Beogradu previse agresivne i iz razloga sto posle posla njihov zivot prstaje. kuvaju, spremaju..ali, ja nemam nista sa takvim zenama. Zene koje su mi prijateljice i kad ne vode, strasno vode racuna o sebi.Minutaza ne znaci da se spremate manje ili vise. Oduvek sam se trudila da se oblacim tako da mmogu da prodjem sve faze u roku od 24 h-od zezanja, posla, sexy sastanka, kafica, bioskopa, neke glupe posete..
I da, volim svoje vestacke bunde koje ponekad izgledaju kao da su prave..haha..obozavam svoj kaubojski sesir. Vesna Vespa, Milena Markovic i ja skoro da smo jedine zene u Beogradu koje kontinuirano i zvanicno godinama nose kaubojski sesir. Vesna je uvek imala i najbolje kaubojske cizme na svetu.
Onda, simpaticno mi je kad vidim da me neke nove, malo mladje gradske in cice kopiraju..So sweeet. Pa, bolje mene, nego..nego..lupite ime nekog ko vam je grrr.
Najbolja sam kad sam ja ja. Sexy.Simonida Rajcevic kaze mi da sam najsexy zena. Ma, znam ja to.
Nego, sta bi jos bilo poucno za kupce!?
Nije sve sto je lepo moderno niti je sve sto je moderno lepo. Uniformisanost je ono sto unistava, sada vec, generacije Beogradjanki, a i zena i devojaka u celoj Srbiji. Ali, ja se krecem i zivim u Beogradu i to je moj atar. Ne mogu da gledam vise silikonske bretele i debele clanke stegnute fuš rimljankama i debela celuliticna dupeta koja se provide kroz duge suknje sa nekim gaza-karnerima!? A farmerke-grozota. Ispada sve na sve strane. I strasno mi je kad na TV-u vidim balavicu koja nema ni 18 kako u nekoj sabanskoj emisiji uzima sa police stikle od 18,3 cm i kaze-"Ove su vrlo slatke za ceo dan"
STIKLA OD 18 za ceo dan!! Pa, ceo dan bih je udarala u teme tom stiklom, pa ne bi nikad vise na njih ni pomislila.
Kakve su im majke? sta one oblace? Cemu ih uce?
A ja danas:maskirne bermude USA koje se vezuju ispod kolena i imaju 150 dzepova i suuuuuper kais, crna majica bez rukava i TA crta medju grudima a la Liz Taylor, mudra sova oko vrata i platforme brik sa sve nitnicama i naravno kozne narukvice oko zglobova i nerviranje. Jer, vec 23 dana, moj suster, ipak NEZAMENLJIVI SVETKO "popravlja" moju zelenu, od antilopa i koze iz vise nijansi, "Miss 60".Tasne i torbe posebno su cudo. treba mi jedna pismo -clutch i jedna manja clutch, ali ostajem pri the big ones! Tu staju i rezervne cipelice.
Ne mogu vise da pisem sada. Next time nastavak.CMOK.

2 коментара: